Basisrecept cake met amandelmeel en kokosmeel | paleo

Basisrecept cake met amandelmeel en kokosmeel | paleo

Basisrecept cake met amandelmeel en kokosmeel | Gisteren had mijn dochter trek in cake en dat liet ik me niet twee keer herhalen.

De meeste kant-en-klare cakes uit de supermarkt bevatten tarwe, gluten, zuivel of gewoon teveel suiker.

Ik zocht al een langere tijd een simpele basisrecept en laatst kwam ik recept tegen!

Geschikt als basisrecept cake

Binnenkort ga ik de besnijdenisfeest organiseren namens mijn zoontje, maar ik twijfelde om zelf wat te bakken (en of dit gewaardeerd zal worden..) of beter aan iemand anders paleo-geschikte taarten kon laten vinden.

Helaas kon ik niemand vinden die zich hierin goed had verdiept.

En aangezien ik zelf ook wel redelijk goed kan bakken besloot ik om toch maar zelf aan de slag te gaan.

Dit basisrecept cake is geschikt als één laag cake, dus mocht je bijvoorbeeld een verjaardagstaart willen bakken, dan bak je twee á drie cakelagen, afhankelijk hoe hoog je het wilt hebben.

basisrecept cake

Ik heb het recept een beetje aangepast en een beetje meer suiker toegevoegd omdat we thuis nog aan het experimenteren zijn..

We zijn namelijk niet volledig suikervrij gaan leven en helaas worden volledige suikervrije desserts nog niet gewaardeerd.

Persoonlijk vond ik daarom deze cake geschikt voor op feestjes.

Nu weet ik tenminste ook dat ik hetzelfde recept kan gebruiken voor op de feesttafel en iedereen zonder guilty pleasures zal smullen.

Je kan het recept natuurlijk altijd aanpassen naar eigen wens.

Hoe smaakt de cake? 

De smaak van de cake: de cake is luchtig en de structuur is ook lekker stevig.

Qua zoetigheid is het nét goed en als nasmaak proef je de banaan.

Ik heb het mengsel in twee verdeeld en bij de ene helft gebruik gemaakt van cacao.

basisrecept cake

Ingrediënten voor basisrecept cake

Dit is hoe ik het heb bereid:

  • 130g amandelmeel
  • 40g kokosmeel
  • bakpoeder (v. Dr. Oetker, niet alle bakpoeder zijn glutenvrij)
  • 6 grote eieren
  • 2,5 volle eetlepels donkere bastardsuiker of honing
  • 50 ml vloeibare kokosolie
  • 60 ml kokosmelk
  • 3 tl citroensap
  • Snuf zout
  • eventueel: carobpoeder of cacao

Bereidingswijze basisrecept cake

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Vet een cakevorm (28 cm) in met kokos- of olijfolie.
  2. Neem twee kommen. Voeg in de ene kom alle droge ingrediënten (amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout.
  3. In de andere kom voeg je alle ‘natte’ ingrediënten toe, namelijk de eieren, kokosolie, kokosmelk, citroensap en zoetmaker (honing, agavesiroop, ahornsiroop of bastaardsuiker)
  4. Doe de natte ingrediënten in de kom met droge ingrediënten en mix dezen tot het een egaal mengsel wordt.
  5. Schenk het mengsel in je cakeblik en bak het zo’n 35 minuten of prik in de cake met een cocktailprikker. Als de cocktailprikker er schoon uitkomt, betekent dit dat je cake klaar is.
  6. Dat was het!

PS: Met dit basisrecept cake kun je alle kanten op. Je kunt het ook gebruiken om muffins te bakken! Ook lekker met wat frosting 🙂

basisrecept cake


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten