Carrot Cake Truffels | recept (bisküvili havuçlu toplar)

Carrot Cake Truffels | recept (bisküvili havuçlu toplar)

Ik ben een erg gevoelig persoon als het aankomt op mijn kinderjeugd.

Dat voelt inmiddels als een eeuw geleden, maar ik betrap mezelf vaak dat ik terug verlang of in mijn herinneringen terug duik..

Dan kan ik minutenlang weg staren en lijkt het alsof ik op dat moment daar ben.. ik visualiseer alles en het lijkt dan alsof ik weer een kind ben die in ma’s keuken de houten lepel mag aflikken, terwijl zij de chocoladepudding klaarmaakt.

Waar ik ook een ander emotioneel band mee hebt zijn deze carrot cake truffels.

Mijn moeder bereidde dit dan ook heel vaak.

Deze carrot cake truffels zijn tevens goedgekeurd door mijn dochter 🙂 Daarom kan ik extra genieten van dit eeuwenoude recept.

Carrot cake truffels

Ik weet werkelijk niet hoe het komt dat deze cakeballetjes tegenwoordig benoemd worden als truffels.

Misschien komt het door de vorm van deze carrot cake truffels:

Truffels associeer ikzelf met chocolade en dat zit hier niet in, maar ik moet niet blijven zeuren, want dit recept moet je uitproberen.

Je kunt de carrot cake truffels gewoon invriezen. Handig als er ineens visite voor de deur staat!

PS: ik heb zelf iets meer dan normaal gemaakt om meer hoeveelheden te krijgen en dit te verdelen aan familieleden en te serveren aan de visite.
Het onderstaande recept is echter genoeg voor circa 20-25 carrot cake truffels 🙂

Benodigdheden

  • 6-7 middelgrote wortels
  • 1 pakje theebiscuits
  • 5 el kristalsuiker of 2-3 el honing
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • kokosrasp
  • eventueel: handjevol walnoten of dadels (grof gehakt)

Bereidingswijze

1 – Was en rasp de wortels.
2 – Doe de geraspte wortels samen met de kristalsuiker/honing in een koekenpan en kook de wortels tot het water is verdampt.
3 – Voeg daarna de kaneel/speculaaskruiden en walnoten of dadels aan het mengsel toe.
4 – Doe in de tussentijd de theebiscuits in de keukenmachine tot je kleine stukjes overhoudt (het moet niet paneermeel-achtig zijn, harde stukjes zijn lekker!)
5 – Als de wortels een beetje zijn afgekoeld voeg je de theebiscuits toe.
6 – Maak kleine pingpongballetjes met je hand en beleg de balletjes in kokosrasp. Voila!

carrots-cake-truffels-2

carrot cake truffels

carrot cake truffels

carrot cake truffels

carrots cake truffels


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten