Activiteiten voor kinderen in de herfst | to-do-lijstje

Activiteiten voor kinderen in de herfst | to-do-lijstje

Activiteiten voor kinderen in de herfst | to-do-lijstje

Herfstactiviteiten peuters | Op 23 september 2015 is het officieel herfst geworden. Niet dat ik echt wat heb begrepen van de zomer, maar goed. Het is dus officieel herfst, en dat merk je al doordat de bladeren van de bomen op de grond vallen en oranje kleuren. Het wordt ook al iets frisser buiten. Héérlijk vind ik dat!

Het is de perfecte tijd om tijd door te brengen in de park of in het bos. Geniet met z’n allen van de geur van herfst door prachtige bezienswaardigheden te verkennen. Wat ook ideaal is, is dat kinderen hun zintuigen gebruiken bij het verkennen. Dit stimuleert hun sensorisch geheugen.

Ik weet zelf nog dat ik met mijn klasgenoten op de basisschool om week naar de Kralingse Bos ging om het beste uit de natuur te halen. Het heeft veel impact op mij gehad. Ondanks ik slechts hier en der een beelden in mijn geheugen heb opgeslagen, vind ik de herfst iets moois. Het laat me denken aan mijn kindertijd. We onderschatten vaak hoe belangrijk het voor kinderen is om gewoon lekker buiten te zijn en de herfstkenmerken te verkennen, vooral in de tijd van nu waar de visuele wereld helaas een té grote rol speelt bij de jeugd van tegenwoordig. Door vaak naar buiten te gaan en van de seizoenen te genieten. Zo genieten we meer van deze haastige wereld.

To-do-lijstje

Ik heb een to-do-lijstje ontworpen voor de kids. Laat ze aanvinken wat ze hebben aangeraakt, geroken en geluisterd. Vergeet niet om een plastic zakje mee te nemen! Thuis kunnen de kinderen mooie kunstwerken maken met de gevonden spulletjes of bijvoorbeeld een herfsttafel van maken.

herfst-ministijl

download-knop-png

Gebruiksvoorwaarden

Deze to-do-lijst is uitsluitend bestemd voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Bij commercieel gebruik kunt u het beste eerst contact op te nemen. Het is niet toegestaan om:

  • het bestand te publiceren en/of verkopen onder een andere naam.
  • om auteurs en copyright informatie te verwijderen.
  • om te wijzigen (inclusief converteren).
  • om te uploaden naar een service voor het delen van bestanden.
  • om enig inhoud van het bestand te verwijderen.

 

 


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten