Ik ben zwanger | Kindje #2 op komst

Ik ben zwanger | Kindje #2 op komst

Ik ben zwanger | Kindje #2 op komst

Ik ben zwanger!

Ik ben zwanger! Ja, je leest het goed.. Op dit moment ben ik 11 weken en 4 dagen zwanger! Dat is eigenlijk ook de reden waarom ik de laatste nog nogal inactief ben. Ik heb het ook nog eens druk met mijn dochter (die weer in een fase zit), visites, huisbezichtigingen en ben ook nog eens ziekjes..  Mijn excuses daarvoor!

Het leek me slim om even te wachten met mijn zwangerschapsaankondiging op Social Media.  Ik heb in het verleden een miskraam gehad en dan is het erg lastig om het vreugdige nieuws door te geven aan anderen en kort hierna een miskraam te krijgen in het eerste trimester.

Hoe kwam ik erachter dat ik zwanger was?

Het duurde alleen naar mijn gevoel te kort en was te weinig, maar ik zat er niet veel mee. Ik ging met een vriendin een lange wandeling maken en ondertussen gingen we even naar de Tuinen. We roken samen aan essentiële oliën en tot mijn verbazing vond ik alle soorten oliën vreselijk stinken, terwijl een paar maanden geleden ik met mijn man ook eraan zat te ruiken en toen rook alles heel lekker.

Ik vertelde aan mijn vriendin dat ik ook al een tijdje geen koffie door mijn strot krijg en dat mijn cyclus dit keer ‘anders’ aanvoelde. Ik zat er niet veel mee en deed daarna gewoon mijn eigen ding.

Twee dagen later was ik na een middagje rond sneuvelen in de stad naar huis gegaan. Ik moest de hele tijd naar de wc (in de stad ben ik ook al 2x naar de wc gegaan) en eenmaal thuis moest ik wéér. Ik dacht spontaan om toch even een zwangerschapstestje te doen, want over 2 maanden was de houdbaarheid verlopen. “Goede timing om te testen”, dacht ik.

Wat bleek? Ik was zwanger. Ik kon het écht niet geloven. ik-ben-zwanger

ik ben zwanger zwangerschapsaankondiging

Ik ben zwanger: Zwangerschapsaankondiging aan papa

Eigenlijk wilde ik een suprise taart maken met daarop een boodschap dat mijn echtgenoot opnieuw papa wordt, maar ik was zo blij dat ik niet kon wachten tot hij thuis kwam. Daarom pakte ik maar een oude rompertje van mijn dochter en schreef met een permanente markeerstift ‘ik word grote zus!’ op.

Dat liet ik mijn dochter aantrekken. Eenmaal mijn man thuis was, en hij gegeten had, lagen we op bed met z’n allen te rusten. Ik pakte mijn telefoon en maakte een video (wat ik wel vaker doe) van mijn dochter en zei tegen mijn man dat hij even E’s shirt moet uittrekken, omdat ik haar strakjes in bad ga doen. Hij dacht er verder niet teveel over na, haha.

Hij deed haar shirt uit en keek eventjes gek naar d’r romper.. “Ik…word…GROTE ZUS??”, las hij verbaasd. Hij toonde een grote grijns op zijn gezicht.. dat had hij dus echt niet verwacht.. en ik heb de beelden, YESSS 🙂

We gingen langs de Kruidvat om een zwangerschapstest van Clearblue te nemen, want mijn man wilde zeker van zijn zaak zijn. Hij vertrouwt zo’n goedkoop dipstick niet. Eenmaal thuis, opnieuw getest en ja hoor: ik was 2-3 weken zwanger!

ik ben zwanger

Ik ben zwanger: wat nu?

Aangezien ik nu wat verder ben wil ik wel mijn wekelijkse update met jullie delen.

In deze update zal ik mijn klachten / symptomen, eetlust, humeur en alles eromheen wat betreft mijn zwangerschap met jullie delen. De eerste weken deel ik achter elkaar, en mijn recente updates (dus nu vanaf <.> weken) plaats ik wél op tijd. Het zou namelijk raar zijn als ik al mijn update zou plaatsen van 3 weken terwijl mijn zwangerschap nog pril was.. maar goed! You get the point.

 

 

 


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

2 Reacties

 • Mammiemammie
  3 juni 2016 13:15

  Ahh masha Allah wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd, insha Allah zul je een fijne zwangerschap hebben xx

  • israbintali
   17 juni 2016 14:40

   Dank je, schat <3 (sorry voor de late reply!)

Reactie achterlaten