Belangrijke wijziging: verandering van niche | islamitische geneeskunde & kinderen

Belangrijke wijziging: verandering van niche | islamitische geneeskunde & kinderen

Islamitische geneeskunde en kinderen | Hoi allemaal, As-salāmu ʿalaykum,

Hierbij wil ik een korte, maar belangrijke wijziging doorgeven:

Aangezien ik over diverse onderwerpen schrijf op ministijl.nl wil ik een zeer duidelijke kant op.

Ik ga voortaan dus vooral richten op één niche, namelijk islamitische geneeskunde en kinderen.

De laatste tijd hebben jullie vast gemerkt dat ik sowieso richting deze kant ging, maar nu maak ik het hierbij officieel.

Om jullie een idee te geven wat voor soort onderwerpen ik nu bespreekbaar maak:

islamitische geneeskunde

Islamitische geneeskunde & kinderen

Ik heb twee redenen hiervoor: de eerste reden is dat ik een striktere lijn wil volgen omdat de website niet snel genoeg gevonden wordt op online zoekmachines.

Het is voor Google niet duidelijk genoeg welke niche ik opga. Het is nu eerder een mengelmoes van diverse soorten onderwerpen.

De tweede reden is dat naarmate ik meer leer over gezondheidskunde en de Islamitische geneeskunde, des te meer ik besef dat er online vrijwel geen goede Nederlandstalige websites hierover te vinden zijn.

Waarom schrijven over de Islamitische geneeskunde?

Er zijn wel veel groene lifestyle-blogs over de algemene, alternatieve geneeskunde, maar niet speciaal betreft de Islamitische geneeskunde.

Dit terwijl je er zoveel uit kan leren.

De Aziatische en Ayurvedische geneeskunde hebben bijvoorbeeld zeer indrukwekkende visies en therapieën over gezondheidskwesties, maar naar mijn mening geldt dit ook absoluut voor de Islamitische geneeskunde.

Islamitische uitvindingen?

We leven helaas in een periode waarin de moslimgemeenschap als een oubollige, bekrompen gemeenschap wordt beschouwd en niets goeds voor de maatschappij betekent, nu niet, vroeger niet.

Deze uitspraak is echter zeer irrationeel en absoluut niet terecht.

Mede daarom wil ik verandering in deze negatieve gedachtegoed brengen en onze islamitische erfgoed, namelijk de eeuwenoude Islamitische geneeskunde, weer wat leven inblazen.

islamitische geneeskunde

Taboe op godsdienst

Een pijnlijke feit is dat er in onze huidige samenleving wordt beweerd dat er geen taboes mogen bestaan en ideeën dat er geen Oermacht zou bestaan worden verheerlijkt.

Het is dus nogal een uitdaging om een geneeskunde te promoten die ontstaan is vanuit een religieuze gedachtegoed en methode.

Maar iemand die zal inzien dat de Islamitische geneeskunde een genezing is voor lichaam én ziel, zal wellicht geïnspireerd raken.

Je gaat immers nadenken over het leven, de dood en het hiernamaals als je een gezondheidsdiep meemaakt.

De wijziging neemt dus plaats in de hoop dat de doorsnee moslim meer affiniteit zal krijgen met zijn of haar achtergrond,

en de kloof tussen de ideeën en concepten van moslims en niet-moslims te verkleinen, zodat we meer overeenkomsten met elkaar zullen hebben,

Waar anderen de voorkeur geven om elkaar te verdelen, wil ik dezen d.m.v. de islamitische geneeskunde juist samenbrengen.

hartje icoon

PS: het lukt me helaas niet om volgens een weekrooster te bloggen, omdat ik naast bloggen en moeder zijn ook een redelijk druk leven heb. 

Maar als je op de website jezelf abonneert krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuwe blog plaats. Zo mis je nooit wat!

Liefs, wa salaam

Esra

 

 

 


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten