Kippensoep recept voor de koudere dagen | recept

Kippensoep recept voor de koudere dagen | recept

Het sneeuwt! De straten zijn inmiddels wit gekleurd. Heerlijk weer op een zondag, al zeg ik het zelf.

Sneeuw geeft zo veel sfeer in het leven.

Het vervelende is wel dat kinderen hierdoor meer kans oplopen om ziek te worden.

Geen kwaad, dankzij een lekkere, simpele kippensoep met zelfgemaakte kippenbouillon wordt alles wat beter 🙂 

Benodigdheden kippensoep recept

  • 1 kilo borst van een soepkip
  • groente naar eigen wens. Ik had een doosje Hollandse diepvriesgroenten gebruikt met aardappels, sperziebonen, paprika, doperwten en mais). Vers is natuurlijk beter.
  • handjevol vermicelli
  • zelfgemaakte kippenbouillon* (must!)

Voor de soep om het te binden:

  • 2 el roomboter
  • 1-1,5 eetlepels bloem

Bereidingswijze kippenboullion

Om zelf kippenbouillon te maken moet je in een diepe pan of slowcooker een grote stuk kip (ik gebruikte kippenbouten), wortels, bleekselderij, ui, knoflook, 10 peperkorrels, zout en tijm) minstens 2-3 uurtjes op lage vuur laten sudderen en daarna alles filteren, eventueel in boterham-,diepvrieszakjes of bakjes bewaren.

Bereidingswijze kippensoep

  1. kook de kip in wat water en eenmaal afgekoeld, pluk deze in kleine stukjes. Bewaar het water.
  2. doe de roomboter in een diepe pan. Voeg de bloem toe en bak dit een paar minuten tot deze een stevige textuur begint te vormen.
  3. Voeg beetje bij beetje het water toe. Neem echt de tijd hiervoor.
  4. voeg de kip, groentes en vermicelli toe. En daarna de zelfgemaakte kippenbouillon.
  5. voeg eventueel wat kruiden toe voor meer smaak! Ik heb zelf thuis diverse kruiden die ik gebruik. Sowieso wat peper en zout.
  6. kook de soep tot alles zacht is geworden en is gebonden tot een lekkere textuur.
  7. Klaar. Eet smakelijk!

israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten