Kokos pannenkoeken | tarwevrij, glutenvrij & suikervrij

Kokos pannenkoeken | tarwevrij, glutenvrij & suikervrij

Kokos pannenkoeken | Sinds kort eten we thuis zo’n 70% paleo. De reden hierachter is omdat we erachter zijn gekomen dat ik en mijn dochter tarwe niet kunnen verdragen. Zij tarwe, ik tarwe én gluten.

Ik heb daarom alle tarwebloemen uit het huis verwijderd en ben langzamerhand begonnen met het inkopen van kokosmeel, amandelmeel en andere varianten die we soms kunnen gebruiken als we eens zin hebben in deegwaar of lekkernijen.

Wat me wel vies tegenvalt is dat deze melen enorm duur zijn. Ik heb 5 euro betaald voor boekweitmeel (eerste en laatste keer) en 4 euro voor kokosmeel. Wordt een dure kookhobby. maar medicijnen zijn duurder toch? 😉

Wat ik trouwens aan dood erger is dat ik nooit mooie kiekjes kan maken van pannenkoeken, haha. Ik faal er altijd in, maar ze smaken erg lekker. Dat garandeer ik je.

Kinderrecept kokos pannenkoeken

Deze kokos pannenkoeken zijn suikervrij, tarwevrij en glutenvrij (hangt af van welk merk kokosmeel).

Dit recept is dus geschikt als optie voor baby led weaning / rapley recepten!

Zuivelvrij mogelijk leven

Als je de melk vervangt voor kokosmelk is dit het een goede zuivelvervanger.

Het beste is om zuivel helemaal deels of volledig uit je dieet te verbannen, want dat melk over het algemeen goed zou zijn is inmiddels achterhaald.

Koeienmelk is bijvoorbeeld niet heel gezond, lichtelijk alkalisch zelfs.

Geitenmelk daarentegen is lichtelijk basisch, dus mocht je af en toe melk willen geven aan je kind, kun je het beste geitenmelk geven, en geen koeien- of dreumesmelk.

En dit maximaal 1 fles per dag. Wij zijn ook bezig met afbouwen. Nu krijgt mijn dochter 2 flesjes (als compromis), want in één fles geven we gouden melk (kurkuma met geitenmelk). Dit drinkt ze mits ze ook ‘gewone’ geitenmelk mag. Zucht.

Ingrediënten

  • 40 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 65 ml (kokos)melk
  • agavesiroop of honing, hoeveelheid naar eigen wens.
  • 3/4 eetlepel gesmolten kokosolie

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een middelgrote kom en klop dit met behulp van een vork.
  2. Zet de koekenpan op laag vuur en verwarm wat extra kokosolie erin.
  3. Neem een eetlepel pannenkoekenbeslag en doe dit in de koekenpan. Het mengsel is dikker dan je wellicht gewend bent, maar dit is normaal.
  4. Je kunt meerdere pannenkoekjes maken in de koekenpan. Draai de kokos pannenkoeken m.b.v. een ingevette spatel aan beide kanten.
  5. Eet smakelijk!

PS: het mengsel vloeit wat aan alle kanten uit, dus houd hier rekening mee.

 kokos-pannenkoeken

 

 


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

2 Reacties

  • Gerdi
    28 februari 2017 16:14

    Oeh die zien er echt te lekker uit! Wij maken onze pannenkoeken ivm lactoseintolerantie van mijn zoontje altijd met soyamelk. Lekker zoet…

    • israbintali
      28 februari 2017 16:15

      Dank je! Dat ga ik ook maar ‘ns uitproberen. Deze pannenkoeken smaken ook (h)eerlijk zoet ☺

Reactie achterlaten