Kokosolie gebruiken voor baby’s en kinderen

Kokosolie gebruiken voor baby’s en kinderen

Kokosolie gebruiken voor baby’s en kinderen

Jarenlang heeft het Voedingscentrum ons wijsgemaakt dat kokosolie niet gezond zou zijn, maar al sinds enkele jaren blijkt het dat dit niet zo is. Kokosolie is namelijk heel gezond, want het heeft verborgen krachten, zoals de stoffen antioxidant, antibacteriële en anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) eigenschappen. Bovendien zit er ook laurinezuur in kokosolie, en dit verandert in je lichaam in monolaurin. Deze stof wordt ook gevonden in moedermelk, wat het immuunsysteem versterkt. Er schuilt dus zeker geen kwaad om olijfolie te vervangen met kokoslie, zeker als je voor je kinderen kookt of bakt. Ook kun je kokosolie gebruiken om de huid van je (pasgeboren) baby en kinderen te verzorgen. Let er wel op dat je de biologische kokosolie aanschaft!

Hoe gebruik je het?

 1. Meconium

  Meconium is de eerste ontlasting van een pasgeboren baby. Soms kan het lastig zijn om de billetjes proper te maken, maar door een beetje kokosolie te deppen op een wattenstaafje kun je het gemakkelijker reinigen.

 2. Massage

  Wil je een massage geven aan je kindje? Je kunt in plaats van massageolie ook gebruik maken van kokosolie

 3. Haar

  Kokosolie kun je ook als haarverzorgingsproduct gebruiken. Je neemt een halve theelepel en smeert dit in de haren van je kind. Dit zorgt ervoor dat het haar glanst, en dat zonder chemische producten. Werkt ook heel goed bij krullende haren.

 4. Cradle cap

  Cradle cap is een veel voorkomende huidaandoening die optreedt bij zuigelingen en baby’s. Het verschijnt als een schilferige, schilferige of knapperig gebied op de hoofdhuid van een baby. Je kunt een beetje kokosolie laten inwerken op het hoofdje van je kindje.

 5. Autisme

  Uit vele studieonderzoeken blijkt dat kokosolie de symptomen van autisme kan verminderen. Niet geschoten is altijd mis..

 6. Luieruitslag

  Smeer een beetje kokosolie op de billetjes in plaats van billenbalsem. Ook helpt het bij candidiasis!

 7. Tepel verzorging

  Borstvoeding geven kan soms een struggle zijn, vooral als je droge en gebarsten tepels door het verkeerd aanleggen krijgt. Gebruik dan kokosolie in plaats van lanoline!

 8. Acne

  Een babyhuid is heel gevoelig, vooral als je kindje ook acne heeft. Kokosolie zorgt ervoor dat de huid beter gereinigd wordt.

 9. Keratosis Pilaris

  Heb jij of je kind last van de bekende ‘kippenhuid’ keratosis pilatis? Smeer dan een beetje kokosolie gedurende paar weken (2-3 keer p.w.) op de huid. Na een tijdje verdwijnt deze onschuldige huidaandoening.

 10. Luizen –

  Als je kokosolie (liefst in combinatie met appelciderazijn) laat inwerken in het haar van je kind ben je binnen een mum van tijd af van die vieze luizen.

 11. Badolie

  Gooi een paar druppels kokosolie in de babybad, waardoor de huid van je kindje gehydrateerd wordt.

 12. Eczeem

  Heeft je kind eczeem? Ook hier helpt kokosolie om de kwaaltjes te verminderen doordat de huid gehydrateerd wordt.

 13. Muggenbeten

  De dagen worden al warmer. Dat betekent maar één ding: irritante muggen. Gelukkig verlicht kokosolie de jeuk!

 kokosolie

israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten