Waarom ik (ook) een mama blog begon

Waarom ik (ook) een mama blog begon

Waarom ik (ook) een mama blog begon

Mama blog beginnen – Iets meer dan een jaar geleden heb ik, mede dankzij mijn echtgenoot, ministijl opgericht. In het verleden heb ik zo’n 4 jaar lang dagelijks op een ander website artikelen geplaatst, waaronder over entertainment (games, activiteiten, DIY) als politiek en geschiedenis.

Ik stopte hiermee toen ik begon met werken, maar een paar jaar later begon het weer bij me te kriebelen.

Mijn eerste blogpost plaatst ik kort na mijn bevalling van mijn dochter. Ik kreeg steeds meer interesse in onderwerpen, zoals verantwoord en natuurlijk ouderschap, daarom wilde ik me hierop richten. Ook boeit kinderpsychologie en -ontwikkeling me heel erg, en probeer zoveel mogelijk kennis bij te spijkeren op dit gebied.

Destijds wist ik echter niet dat Nederland onwijs veel mama blogs kent, weliswaar de ene actiever dan de andere blog. Dat merkte ik pas toen ik op Facebook rond surfde om mijn blogposts te promoten.

Alwéér een mama blog?

Desondanks wist ik dat ik mezelf wilde onderscheiden van de algemene mama blogs waar er continu reviews worden geplaatst over speelgoed, babyvoeding en visa versa.

Ik ben iemand die altijd graag mezelf verdiept in een bepaalde onderwerp en deze graag uitlegt aan anderen.

Niet omdat ik zo wil laten zien dat ik een hoop weet, nee, meer om de ander te informeren. Af en toe plaats ik ook reviews over babyproducten, maar vaak zijn dit spullen die ik zelf heb aangeschaft.

Onderscheid in mama blog

Ik ga nou niet beweren dat mijn website één en al uniekheid schreeuwt, maar ik doe mijn best om mijn eigen draai in te vinden. Een mama blog heeft eenmaal dezelfde hoofdonderwerpen (zwangerschap, kind, bevalling etc.), maar het is aan de blogger om haar eigen ervaringen te delen. Geen enkele ouderschap is hetzelfde en dat is waarschijnlijk wat bepaalt wie ons doelgroep is.

• x • #puzzel #nijntje #miffy

Een foto die is geplaatst door Isra bint Ali (@ministijl) op

Moslimama 

Af en toe plaats ik blogposts of DIY’s met een islamitisch tintje, zoals een Ramadan kalender, Islamitische-Nederlandse kinderliedjes, een gebedskalender, hajj mubarak doosje en noem maar op. De moslimgemeenschap is anno 2016 gezegend met veel creatieve do’ers waar ik mijn hoed voor zou afdoen, als ik er één had.

De moslimgemeenschap gaat in grote stappen vooruit, vooral op het gebied van technologie, applicaties en (web)design. Ook ik wil mijn steentje bijdragen.

Mama blog-problemen

Net zoals dat deze young professionals een belemmering oplopen tijdens hun werk, loop ik als mamablogger er ook soms tegen (en ik ben niet de enige).

Het publiceren van artikelen over zaken zoals borstvoeding, (tijdelijke) onvruchtbaarheid, bevallingen en menstruatie, komt er bloed, pus en vuil bij sprake. Voor de ene lezeres is het not done om hierover wat te lezen (komt vaak doordat ze het niet hebben ervaren), maar voor de ander is het een opluchting om te weten dat ze niet de enige is die er last van heeft. Dit zorgt daarom soms voor repercussie en onbegrip, wat erg betreurenswaardig is.

Echter, is een mama blog een platform waar vrouwen, (to be) moeders in het algemeen, bijeen komen om over hun problemen te praten. Maar wat misschien zelfs nog belangrijker is: het is een platform waar (aankomende) moeders antwoord vinden op hun vragen en hierdoor de onzekerheden verdwijnen. Misschien heeft moeder x nooit problemen gehad, maar moeder y wel. Een mama blog staat moeders bij.

Een beetje empathie vanuit de kant van de lezers is dan ook mooi meegenomen, aangezien vele anderen mede dankzij mama blogs geholpen zijn in het nemen van beslissingen, zoals wel of niet borstvoeding geven, wel of geen speen geven, wat de beste babyvoeding is om te geven, hoe men succes kan boeken op het gebied van fertiliteit, et cetera. Voor de rest is het als blogger kwestie van het dikker maken van je tweede huid, want de positieve reacties overwegen meer dan de negatieve reacties.

Een mama blog is niet slechts een hobby

In mijn ogen is het onderhouden van een mama blog meer dan alleen als hobby leuke blogposts schrijven. Ik beschouw mijn mama blog dan ook als een steunpilaar voor moeders in het algemeen om elkaar te ondersteunen en te helpen. Ik leer van jullie, en hopelijk jullie  ook van mij. Daar doe ik het voor: bewustzijn creëren.

Blog jij ook? Zo ja, wat is jouw drijfveer? 

 

 


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten