Over mij

ministijl

Het ziet er naar uit dat je op mijn persoonlijke blogpagina bent terechtgekomen. Welkom!

Mijn naam is Esra. Op Internet gebruik ik vaak mijn gebruikersnaam, namelijk ‘Isra bint Ali’. Je mag zelf bepalen hoe je me wilt noemen.

Ik ben al een tijdje getrouwd met mijn grote liefde en tegelijkertijd ook mijn beste vriend. We zijn gezegend met een prachtige, (hoog)gevoelige dochter van bijna 3 en zoon van 4 maanden oud.

Mijn partner is een interactief designer en heeft een internetbureau. Hij zorgt voor de technische snufjes en ik ben meer van de tekst. Mooie duo, toch?

In het verleden hebben we een sensatiewebsite gehad, en heb ik hier jarenlang artikelen geschreven over politieke kwesties, wetenschap en theologie.

Tegenwoordig richt ik me liever op ouderzaken, zoals opvoedingsmethodes, waaronder Attachment Parenting, Onvoorwaardelijke Ouderschap, co-sleeping, borstvoeding en meer.

Kinderen praten in kindertaal en wij praten in grote-mensen-taal. Om te begrijpen wat het kind precies wilt, moet je de gebaren en behoeften van het kind kunnen vertalen.

– Isra bint Ali

In mijn ogen bestaat er niet perse slechts één type opvoedingsmethode die correct is, aangezien elk kind uniek is. Er zijn zelfs honderd en één verschillen tussen zusjes of broertjes, waarom zou jouw kind dan precies dezelfde wijze opgevoed moeten worden als mijn kind?

Daarom heb ik persoonlijk geen voorkeur voor één type opvoedingsmethode, maar is het eerder een mengelmoes van diverse opvoedingsfilosofiën. Opvoedingsmethodes kunnen leerzaam zijn: haal daarom het beste uit wat voor jou en je kind(eren) werkt en laat datgene los wat niet werkt.

Wil je  ervoor zorgen dat jouw opvoedingsmethode zal doen slagen, en je kind zowel op sociale als emotionele vlakte het beste uit kan halen.

Kinderen praten in kindertaal en volwassenen praten in grote-mensen-taal. Om te begrijpen wat het kind precies wilt, moet je de gebaren en behoeften van het kind kunnen begrijpen/vertalen.

En daar wil ik je een handje bij helpen. Een duidelijke taal tussen ouder en kind zorgt voor een goede communicatie en hechting, en zo bloeit er een mooie band op tussen ouder en kind.

Liefs,

Esra aka Isra bint Ali

1 Reactie

  • Laura
    6 april 2017 11:44

    As selam aleykum lieve zuster, wat fijn dat ik op jouw site ben gestuit! Moge Allah swt je rijkelijk belonen voor het delen van je kennis!

    Wassalam,
    Laura

Reactie achterlaten