Oxytocine en bijwerkingen op het welzijn van moeder en kind

Oxytocine en bijwerkingen op het welzijn van moeder en kind

Oxytocine – We kennen oxytocine als de ‘knuffelhormoon‘. In normale situaties maakt het lichaam vanzelf oxytocine aan om onder andere de bevalling te starten of een toeschietreflex te krijgen bij het aanleggen.

Er is echter een groot verschil tussen natuurlijke en synthetisch aangemaakte oxytocine.

Wat is (synthetische) oxytocine?

Synthetische oxytocine wordt als extra stimulans gebruikt als o.a. weenopwekker (tablet of infuus), de placenta sneller los te laten (als injectie) of neusspray bij borstvoeding.

Bijwerkingen van oxytocine

Helaas wordt het binnen de reguliere geneeskunde gedacht dat synthetische oxytocine identiek zou zijn aan het natuurlijke hormoon oxytocine.

Steeds meer vrouwen klagen echter over de bijwerkingen van synthetische oxytocine. Klopt deze beredenering wel?

Zoals het geval is bij elke geneesmiddel, heeft synthetische oxytocine hoogstwaarschijnlijk ook bijwerkingen.

Er komt steeds meer verband tussen oxytocine en ‘vage’ postnatale klachten aan daglicht.

Er dient dus meer ruimte gemaakt te worden om de bijwerkingen van oxytocine te erkennen en zwart op wit bij gebruik door te geven aan de patiënten.

Wat is synthetische oxytocine precies? Waardoor heeft Oxytocine zo’n grote invloed op het welzijn van moeders en hun baby’s?

De praktiserende homeopaat Arjen Pasma vertelt:

Het menselijke lichaam

Ons lichaam is een samenstelsel van diverse orgaansystemen. Ze zijn allemaal verbonden met elkaar en vormen een integraal geheel: ons lichaam.

We zijn het resultaat van een evolutie die verlopen is in miljoenen jaren.

In ons lichaam is natuurlijk alles belangrijk, maar het ene deel is toch iets essentiëler voor het voortbestaan van jouw leven dan het andere.

Je kunt doorleven zonder linker voet, er kan een stuk van je lever af, maar als er een stuk van je hersenstam af gaat, dan houdt het heel snel op.

Op één nier doe je het zeker nog goed en als je na een hernia een uitgevallen spier hebt, dan leef je, een beetje gehandicapt, nog jaren verder.

Er is een hiërarchie in die orgaansystemen. Het is wat arbitrair, maar van essentieel naar minder essentieel onderscheiden we 7 systemen:

  • Het hormoonstelsel en het immuunsysteem.
  • Het zenuwstelsel.
  • De lever.
  • De nieren.
  • De huid, de longen en het darmstelsel.
  • Het spierstelsel en bloed- en lymfevatenstelsel, inclusief het hart.
  • Het bottensysteem: het skelet.

Oxytocine en het hormoonstelsel

Het gaat me er niet om dit nu alle maal uit te leggen, maar opvallend is wel dat het hormoonstelsel en het immuunsysteem als eerste genoemd worden.

Ik citeer deels uit Ton Jansen, “Fighting Fire with Fire” (over Homeopathische Detox Therapie, de basis van het ‘ontstoren’.):

Vanaf het moment dat het eerste leven is ontstaan en een ééncellig organisme begint te groeien, ontstaat er al snel de noodzaak van ‘communicatie’ tussen de afzonderlijke delen in zo’n organisme.

Dat alles moet ‘groeien’, uitgroeien tot wat we nu zijn met een zeer gecompliceerd regelsysteem met o.a. het zenuwstelsel.

Toen het zenuwstelsel nog niet bestond, nog niet ontwikkeld was, vond de communicatie plaats door middel van ‘vloeistoffen’, hormonen die afgescheiden werden.

Dat regelsysteem is het hormoonstelsel. Dit hormoonstelsel is het oudste regelsysteem dat wij in ons hebben.

Het gaat soms wat traag, maar het werkt goed en zorgt voor de basisregelsystemen in ons lichaam.

In de latere jaren groeide het organisme en kwamen de berichten van het hormoonstelsel ‘te laat’ aan en daarom is er een regelsysteem ‘bovenop’ gekomen:

het zenuwstelsel, maar dat oudste regelsysteem functioneert nog steeds heel goed en is onontbeerlijk voor een gezond leven.

Dit regelsysteem heeft ook de meeste tijd gehad in de evolutie om uit te groeien tot een zeer harmonieus werkend systeem.

Bovendien moet je er niet teveel mee rotzooien, want dan ga je echt grote problemen zien.

Ik bedoel, je kunt in je huid wel wat rommelen en een tattoo laten zitten, maar zoveel prikjes laten zetten in je nieren is echt niet gezond.

Mis je bijv. je hypofyse, dan gaat er heel veel uitvallen bij je groei en de werkzaamheid van alle andere hormoonklieren.

Het is een heel fijn samenspel geworden. Daarnaast is er dan nog het immuunsysteem dat overal in ons lichaam aanwezig is en alles regelt m.b.t. onze afweer.

Dat systeem is noodzakelijk om een autonoom organisme te worden en te blijven, anders vallen we ten prooi aan ziekmakende bacteriën en virussen.

Het is maar net waardoor je ziek bent geworden: een ingreep in het hormoonstelsel of in je immuunsysteem.

Wat is er gaande en waardoor heeft de toediening van Oxytocine zo’n enorme impact op vrouwen na de bevalling en op hun kinderen?

De nadelige effecten van synthetische oxytocine op vrouwen en kinderen

Reeds tientallen jaren is de druk op het hormoonstelsel bijzonder groot:

Zowel de huidige generatie vrouwen als ook hun moeders hebben inmiddels decennia lang de anticonceptiepil geslikt.

Makkelijk om niet zwanger te worden en te kunnen vrijen wanneer je maar wilt.

De druk van mannen daarbij was/is daarbij onverantwoordelijk groot.

De anticonceptiepil wordt bovendien voorgeschreven aan (jonge) meisjes voor huidklachten en voor (jonge) meisje en vrouwen die een moeizame menstruatie hebben.

Bij velen is het functioneren van het hormoonstelsel jaren geleden uit balans geraakt of het heeft zelfs nooit goed gewerkt.

Ingrijpen in dit systeem met hormonale therapieën heeft grote problemen veroorzaakt.

Veel vrouwen worden maar heel moeilijk zwanger en geboorten verlopen problematischer dan pakweg 60 jaar geleden.

Bij veel vrouwen is de geboorte van hun kind iets geworden als ‘met indicatie naar het ziekenhuis’.

Een natuurlijke thuisbevalling begint tot de uitzonderingen te behoren.

Vroeger begeleidden alle huisartsen en vroedvrouwen dit gewoon thuis.

Juist de ziekenhuisbevalling was een uitzondering.

Wat is er met jullie, vrouwen, gebeurd in de afgelopen 60 jaar?!!!!!

“Time to sleep.” “Ok, mom. I’ll now go to bed.” did not say any toddler ever 🙎🏻 #sleepingbeauty

Een bericht gedeeld door Isra bint Ali (@ministijl) op

Dan nu de huidige situatie

Het natuurlijke proces is vrijwel verdwenen.

De zwangere vrouw is een vrouw die meestal de pil geslikt heeft en ze is geboren uit een moeder die vrijwel zeker ook de pil geslikt heeft. Vraag het maar na.

Dat betekent dat de geboorte die gaat komen, plaats vindt in vanuit een onnatuurlijke situatie en vaak zie je ondanks de weeën geen ontsluiting en moet er iets (hormonaals!!!) gedaan worden om de weeën krachtiger te maken en de ontsluiting te bevorderen.

Het hormoonstelsel is al in wanorde en nu zie je dat de regelsystemen het niet goed doen en in zo’n wanordelijk hormonaal regelsysteem komt nu de volgende ingreep: Oxytocine in de vorm van een injectie, een infuus en later in de vorm van neusspray.

Dat alles om de bevalling op gang te krijgen, te houden, de placenta te doen verschijnen en de melk op gang te krijgen en te houden.

Welke klachten bij oxytocine?

Geregeld lees ik dat de toediening van Oxytocine bijna standaard wordt toegepast en je moet dus niet vreemd opkijken dat er vervelende gevolgen zullen zijn.

Bij de vrouwen/moeders zie ik narigheid en irritatie en een gevoel van zichzelf niet meer herkennen en bij de baby’s.

Bij jonge kinderen zie ik grote rusteloosheid, huilen, huilen, huilen, niet meer willen slapen en zelfs vechten tegen de slaap (ondanks sterke vermoeidheid) en het overstrekken tijdens het ‘gevecht’.

Sommigen denken misschien dat het vanzelf wel weer zal overgaan, maar dat is niet zo.

Het gaat zelden vanzelf over, want de ‘knoppen staan nog steeds verkeerd’.

Die moeten eerst goed gezet worden: voor de huidklachten, voor de menstruatieklachten, voor het zwanger raken en zwanger zijn, voor de ontsluiting en het uitdrijven, het loskomen van de placenta en het op gang brengen en houden van de melk.

Natuurlijk weet ik dat het ‘goed zetten van de knoppen’ een klus is, maar de gevolgen van de hormonale medicatie (pil, oxytocine etc. etc.) liegen er dan ook niet om.

Hoe zet je die knoppen weer goed?

Door een therapie te volgen die dat ook doet en door niet nog meer hormonale medicatie te nemen.

Dat betekent: geen pil en geen Oxytocine meer. Wat wel?

Vraag een goede homeopaat te werken aan je gezondheidssituatie.

Wil je een andere diep-ingrijpende therapie? Zoek een acupuncturist die aantoonbaar de klassieke Chinese acupunctuur toepast en die dit probleem begrijpt.

Wanneer je contact zoekt met een homeopaat, zorg ervoor dat hij/zij tenminste de lijnen van Hahnemann en Vithoulkas begrijpt en toepast en dat hij de gevolgen van de hormonale onderdrukking kan ontstoren.

Vraag of hij bekend is met de ‘Homeopathic Detox Therapy’ van Ton Jansen en toepast en voor jou geïndiceerd vindt.

Voor de situatie waarin je zit is dat – zo zie ik het – is dat echt noodzakelijk.

Een homeopaat die alleen met de ‘klassieke medicijnen’ werkt en dit allemaal niet ziet zitten, kan voor veel andere klachten wellicht goed werk doen, maar met mijn ervaring kan ik zeggen dat dat echt te weinig is.

Voor het niveau van wat ik er van begrijp (van homeopathie en allerlei zaken omtrent ziekte en gezondheid) is dat ‘ontstoren’ een must.

Zonder die insteek (ontstoren van die hormonale onderdrukking) zal een behandeling zelden het gewenste resultaat geven.

Ik weet dat er collega’s zijn die er geheel anders over denken en die vinden dat het zonder ‘ontstoren’ ook wel kan en dat mogen ze natuurlijk denken.

Ik ben blij dat ik het ‘ontstoren’ toepas in mijn praktijk. Ik kan en wil niet meer zonder. Zorg dat je je goed informeert.

Waarom ik dit zo schrijf?

De wetgever heeft niets geregeld omtrent de titel ‘homeopaat’ en elke opleiding leidt op vanuit een eigen onderscheiden visie.

Elke homeopaat doet het ook net weer iets anders.

Dat is onontkoombaar, maar nogmaals, in mijn visie gaat het niet meer zonder het ‘ontstoren’.

Eenzelfde verhaal geldt voor Vaccinatie Schade.

Ook daar kan het niet (meer) zonder het ‘ontstoren’ (van de vaccinaties). Ik hoop enig licht gegeven te hebben.

Oxytocine: en anticonceptie dan?

Wat anticonceptie betreft: gebruik de pil niet. Nooit.

Ga het gesprek hierover aan met je dochters en je zonen. Los dat ‘probleem’ anders op.

Krijg kinderen (als je dat graag wilt) bij en van de man van wie je graag wil dat hij de vader van jouw kinderen wordt.

Is je gezin compleet, laat dan je man zich steriliseren en vrij naar hartelust.

Vriendelijke groet voor jullie allemaal van Arjen Pasma, homeopaat te Scherpenzeel (Frl.).


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten