Wafels maken in de tosti-apparaat

Wafels maken in de tosti-apparaat

Wafels maken in de tosti-apparaat

Wafels maken – Ik heb al langer dan een jaar een wafelijzer op mijn wishlist staan. De reden dat ik zo lang bezig ben met zoeken (en het nog niet gevonden heb) is dat ik liever ruimte bespaar door een combi grillaparaat te nemen met verschillende platen.

In de tussentijd bleef ik echter trek hebben in mijn eigen zelfgemaakte wafels. Ik zag toevallig op een Turkse youtube-kanaal een dame die wafels bakte in een tosti-apparaat, en dat deed ik haar na.

Het was eerst best wel puzzelen (hoe groot moet het mengsel zijn? Kan het doorlekken), maar na twee wafels maken lukte het me aardig. Helaas heb ik geen foto van die wafels maar die van de eerste (:$)

De volgende keer moet ik wel de wafels groter bakken, zodat ik het als een soort sandwich kan vouwen, desondanks ben ik er erg tevreden mee en is het zeker voor herhaling vatbaar. Ik zeg eerlijk dat ik de wafelijzer nu wel een beetje aan het vergeten ben 🙂

Wafels maken: Ingrediënten

 • 1 beker melk
 • 50 ml olijfolie (halve Turkse theebeker)
 • 60 gram suiker (halve Turkse theebeker)
 •  1 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 180 gram bloem (1,5 beker)
 • 1/2 tl kaneel (optioneel)

Wafels maken: bereidingswijze

 1. Voeg alle ingrediënten (m.u.v kaneel of pistache) één voor één toe in een grote kom.
 2. Meng met behulp van een handmixer tot alles goed is opgenomen en je een egale mengsel krijgt.
 3. Doe de tosti-apparaat aan en vet de platen in met zonnebloemolie of boter.
 4. Wacht een beetje tot de tosti-apparaat warm is geworden en doe dan m.b.v. een pollepel een beetje van het mengsel erin.
 5. Controleer of de wafel halfgebakken (!) is en draai de wafel om, terwijl je het 90 graden omdraait zodat je een #-vorm krijgt in de wafel, en bak dan verder. Let wel op dat je de wafel niet doorbakt. Het moet een beetje zacht zijn, en niet krokant.
 6. Smeer wat chocoladepasta op de warme wafel en decoreer met fruit, zoals aardbei en banaan. Zelf deed ik ook nog wat gemalen pistachenoten erop.
 7. Serveer direct. Mmm, lekker!

wafels maken

wafels-maken-2

wafels maken

wafels-maken-4

wafels-maken

wafels-maken


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

1 Reactie

Reactie achterlaten