Zelfvertrouwen vergroten bij kinderen

Zelfvertrouwen vergroten bij kinderen

Zelfvertrouwen vergroten bij kinderen

Rond de 6e levensjaar beginnen kinderen de kanten te zien waar ze minder goed in zijn. Natuurlijk hebben kinderen motivatie nodig als ze leren om een bal te gooien, te fietsen, bij het tekenen van een huis of bouwen van een torentje. Er komt echter een tijd in zijn leven dat hij het besef krijgt dat zijn ouders hem bij elke taak of daad -klein of groot- hem onterecht complimenten geven (“Oh, wauw! Dat is het mooiste wat ik ooit hebt gezien!!”).

Tegenslagen in het leven

Natuurlijk wil je voorkomen dat je kind pijn heeft, teleurgesteld raakt en fouten maakt, maar is dit realistisch aangezien de wereld vol tegenslagen zit? Als je kind te horen krijgt dat hij dit jaar niet mee mag spelen met voetbal moet hij leren om het een plekje te geven. Dan probeert hij het volgende jaar weer. Kinderen moeten leren dat het niet uitmaakt om teleurgesteld te raken of om zelf een fout te maken. Het is normaal om soms verdrietig, angstig of boos te zijn. Succes zit in het overwinnen van obstakels, en dat zal niet verlopen als je als ouders dit probeert te verwijderen.

Bedank je kind

Ken je dat fijne gevoel dat je ervaart als iemand je bedankt bij een kleine inspanning? Het geeft je zelfvertrouwen een boost. In plaats van continu complimenten geven kun je ook je kind bedanken. Dat waarderen ze meestal vaker.

Goede karaktereigenschappen opschrijven

Ik heb een printbaar a4-tje klaargezet die je maar jaarlijks hoeft uit te printen. Bovendien is het ook nog eens leuk om te bewaren om te zien hoe het kind zichzelf ziet. Je kunt wel van alles zeggen tegen het kind, maar zelfvertrouwen bij kinderen vergroten pas als ze zelf inzien welke kwaliteiten ze hebben.

Het enige wat je nodig hebt is een recente portret van je kind. Deze plak je dan linksboven. Motiveer je kind(eren) om aan de rechterkant zichzelf na te tekenen. Onderaan moeten ze 8 belangrijke positieve beschrijvingen van zichzelf opschrijven, zoals “ik kan mooi tekenen”, “ik kan dansen” et cetera.

PS: Kinderen die nog niet kunnen schrijven, kunnen zichzelf beschrijven en dan noteer je het zelf op.

zelfvertrouwen vergroten

download-knop-png

Gebruiksvoorwaarden

Deze PDF is uitsluitend bestemd voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik. Bij commercieel gebruik kunt u het beste eerst contact op te nemen. Het is niet toegestaan om:

  • het te publiceren en/of verkopen onder een andere naam.
  • om auteurs en copyright informatie te verwijderen.
  • om te wijzigen (inclusief converteren).
  • om te uploaden naar een service voor het delen van bestanden.
  • om enig inhoud van het bestand te verwijderen.

 


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten