Zwanger worden | tips

Zwanger worden | tips

Zwanger worden | tips – Je bent al een tijdje samen met je partner en na veel gesprekken te hebben gehad, is het duidelijk: je wilt (opnieuw) zwanger worden.

Helaas is het niet vanzelfsprekend dat je kinderen krijgt.

We leven nu eenmaal in een maatschappij waar het heel moeilijk is geworden direct om zwanger te raken.

Ben je wel snel zwanger geraakt? Dan behoor je tot één van de gelukkigen.

Jammer genoeg is het niet bij iedereen zo, vooral de laatste eeuw:

Onze manier van eten is erg veranderd. We eten niet meer erg gezond, en alhoewel we ons best proberen is onze eten erg gemanipuleerd wegens de vele hormonen en andere chemische producten die in fruit en groenten ingespoten wordt.

Daarbovenop heb je nog de E-nummers, waardoor we eigenlijk kunnen concluderen dat onze voedingswaren weinig tot geen zegeningen bevat.

Ook zit er ook veel BPA in onze spullen waar we dagelijks van gebruik maken, vanaf het moment dat we geboren worden tot aan onze dood.

Er zit zelfs bisphenol A in tand bijtringen en speelgoed.

Deze chemische stoffen veroorzaken een hormonale disbalans wat kan resulteren tot onvruchtbaarheid, PCOS of andere nare ziekten.

Hierdoor wordt het voor mannen als vrouwen moeilijk om een kind te krijgen.

Hoe kans vergroten om zwanger te raken?

Ik ben van mening dat de huidige generatie de schuld niet op zich moet nemen, aangezien het probleem niet geheel bij de mens zit, maar vooral bij het kapitalistische systeem die ons eten en drank voorschotelt.

In het kapitalistische systeem speelt geld en productie een hogere rol dan bijvoorbeeld gezondheid.

Dat kunnen we onder andere achterhalen omdat de minderheid binnen de samenleving (die streeft voor het verkoop van gezonde voedingswaren en medicijnen) die biologische producten (zonder chemische toevoegingen) door de farmaceutische sector tegengehouden wordt.

Deze groep wordt zelfs zodanig onderdrukt door het machtige systeem dat ze tegenwoordig niet eens op producten mogen schrijven wat de voordelen zijn bij gebruik van deze voedingswaren en medicijnen.

Houd in je achterhoofd dat als het niet lukt om snel zwanger te raken, dat dit niet ‘jouw schuld’ is, want dat is het echt niet. Houd deze mentaliteit vol, en dan komt het allemaal goed.

Ik wil je graag een paar tips geven om de kans te vergroten om zwanger te raken van een lief, klein wondertje..

Zwanger worden: Anticonceptie

Anticonceptie is niet meer weg te denken uit het leven van een vrouw.

Er wordt automatisch verwacht van vrouwen om de pil te slikken zodra ze samenwonen of trouwen met hun partner.

Natuurlijk is het een handig product, maar de bijwerkingen zijn erg schadelijk voor het lichaam.

Als je de pil gebruikt, waar oestrogeen in zit, is er een iets verhoogde kans op het krijgen van trombose.

Ook bestaat er een kans dat je aankomt, wat het moeilijker kan maken om later zwanger te raken, vooral als je al richting overgewicht neigt.

De pil is een echte ‘hormonenbom‘.

Onze manier van leven tegenwoordig zorgt al voor een hormonale disbalans, en dan komt de pil er nog bovenop, wat het zwanger worden later kan vermoeilijken.

Ook moet je rekening houden dat ontpillen ongeveer 6 maanden duurt voordat de pil het lichaam verlaat.

Stel jezelf de vraag: is het waard om de bijwerkingen van de pil op te nemen tegen één voordeel?

Er zijn namelijk veel andere opties zonder hormonen die je beter kunt hanteren. We onderschatten wat de mogelijke gevolgen in de toekomst kunnen zijn.

clear quote

Zwanger worden: zuivere gedachten

Mijn huisarts vertelde me een waargebeurd verhaal over een vrouwelijke cliënt die het maar niet lukte om na een jaar of twee zwanger te raken.

Hij adviseerde haar dat ze er niet aan moet denken.

“Zet je verstand op nul en hou je er mentaal niet mee bezig“, zei hij.

In de tussentijd was ze bezig met verhuizen, en wonder boven wonder was het de stel eindelijk gelukt om een kindje te krijgen.

Moraal van het verhaal?

Naast goede voeding is het belangrijk dat je goed in je vel zit zonder zorgen en stress in het hoofd, want anders is het een onbegonnen zaak.

chlorella zwanger worden

Zwanger worden: Slik supplementen in

Voor de vroege ontwikkeling van je ongeboren kind is het erg belangrijk om supplementen zoals foliumzuur (folaat!!) en visolie te slikken.

In de drogisterijen worden er pilletjes verkocht om sneller zwanger te worden.

Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn wordt aangeraden dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken.

Er zit boordevol vitamines (en foliumzuur) in groenten zoals asperge. Chlorella-tabletten zijn een goed alternatief, omdat deze voldoende foliumzuur bevatten.

Probeer vaker groenten te benuttigen. Zo sla je een een dagje foliumzuur-supplement over.

Puur natuur is natuurlijk altijd beter dan supplementen.

PS: teunisbloemolie kan handig zijn om je maandelijke cyclus weer te optimaliseren, maar gebruik het niet als je geen last hebt van onregelmatige cyclus.

Essentiële vitamines en mineralen tijdens de zwangerschap

Zwanger worden & Sporten

Sport, maar overdrijf niet. Lichaamsbeweging is goed voor je en het vergroot de kans op zwangerschap.

Ik had na mijn bevalling een onregelmatige cyclus. In de tussentijd ben ik twee keer wezen zwemmen, en beide keren ging ik een dag later bloeden. Ik merkte dat de mijn cyclus langzamerhand weer regelmatig begon te worden (rond de 30 dagen).

Zwanger worden: Hijama (wet cupping)

Wet cupping (hijama) is een methode waarbij een plastic of glazen kop op bepaalde punten op het lichaam wordt geplaatst en vacuüm getrokken.

Het valt onder alternatieve geneeskunde en werd gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en moslims.

Hijama kent veel voordelen en wordt voornamelijk toegepast om het lichaam te detoxen/ontgiften van toxines, zoals bepaalde stoffen in onze voedsel, drank, medicijnen maar ook de vuile lucht wat we inademen.

Ik heb onder andere de therapie toegepast om onder andere sneller zwanger te raken. Degene die deze plastic of glazen koppen gebruikt, plaatst dan deze cups op de onderrug om de bloedtoevoer te verbeteren en te ontgiften. Sindsdien werd mijn cyclus weer 28 dagen geworden.

Hijama (wet cupping) | Islamitische geneeskunde

Zwanger worden: Download een kalender app

Zodra je cyclus weer 28 dagen wordt, kan een app nuttig zijn om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn, of zelfs nog beter: wanneer je ovulatie plaatsvindt.

zwanger kalenderapp

Zwanger worden: De kwaliteit van sperma verbeteren d.m.v. een dieet

Als je aan dieet denkt, denk je vaak aan afvallen. Maar dat is niet de bedoeling, vooral als je zwanger wilt raken. Zowel jij als je partner moeten sommige voedingswaren en drank niet of zelden benuttigen.

  • Energiedrank is uit den boze.
  • Koffie kun je het beste maximaal 1 kopje per dag drinken.
  • Dadels zijn rijk aan goede energie, voedingsvezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze zijn natriumarm, vetarm en cholesterolvrij. Bovendien zit er veel foliumzuur in dadels, dus heel geschikt in de zwangerschap of om zwanger te worden. Benuttig het in oneven getallen (1-3-5-7 stuks per dag)
  • Vitamine C in fruit. Uit studie blijkt dat de hoeveelheid en kwaliteit van sperma vermeerderd bij het benuttigen van fruit met vitamine C, zoals sinaasappels, citrusfruit, kiwi en mandarijnen.
  • Bananen verbetert ook de kwaliteit van sperma. Tevens wordt de hormoonbalans bij de vrouw geoptimaliseerd.
  • Eieren bevatten veel vitamine D, wat dus essentieel van belang is als je zwanger wilt raken.
  • Noten leveren calcium op, met name de amandel, die het hoogste gehalte aan calcium bevat: 250 mg per 100 gram, oftewel 25% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Zwanger worden: Om de dag vrijen

Is het beter om elke dag of om de dag geslachtsgemeenschap te hebben?

Over het algemeen wordt er geadviseerd om om de dag geslachtsgemeenschap te hebben voor de kwaliteit van de zaad, maar het is nog beter om rond de ovulatie te vrijen: meestal twee dagen voor de ovulatie, op de dag zelf en twee dagen erna.

Heb jij nog tips voor vrouwen die zwanger willen worden? Deel ze!


israbintali

moeder, echtgenote, mamablogger, designer, fotograaf, vriendin en dierenliefhebber

Reactie achterlaten